test banner

De nieuwe Nord Stage 4 vs Nord Stage 3

  • Geplaatst op
  • Door Pieter
  • 0
De nieuwe Nord Stage 4 vs Nord Stage 3

Als je een ware Nord-liefhebber bent of een gepassioneerde toetsenist, dan heb je vast al gehoord over het vlaggenschip van Clavia Nord de nieuwe Stage 4! Vandaag nemen we je mee op een reis door de subtiele maar significante verschillen tussen de Stage 3 en de nieuw uitgebrachte opvolger de Nord Stage 4. Als specialisten in stage piano's, toetsinstrumenten en Nord producten, staan helpen we je graag verder in het oerwoud van de diverse Nord modellen.

Nord Stage 3: klassieke meesterlijkheid

Laten we onze reis beginnen met de Nord Stage 3, een instrument dat inmiddels zijn sporen heeft verdiend in de wereld van muziek. Je ziet hem dan ook niet voor niets op ieder podia en TV programma. Deze meesterlijke stage piano combineert de sublieme klanken van een piano, B3-orgel en diverse synthesizers, allemaal in 1 instrument. Met keuze uit 3 verschillende klavieren is er voor elke speler wat wils.

 

De intuïtieve draaiknoppen bieden een naadloze bediening en stellen je in staat om snel diverse parameters aan te passen. Of je nu in de stemming bent voor de warmte van een akoestische piano of de elektrische vonken van een synthesizer, de Nord Stage 3 biedt een breed scala aan geluidsopties. Het geheugen, hoewel genereus, heeft weliswaar enkele grenzen als het gaat om het downloaden van nieuwe geluiden en samples.

 

Nord Stage 4: evolutie in klank

Laten we nu de spotlights richten op de Nord Stage 4, een stap voorwaarts in muzikale evolutie. Onmiddellijk valt de nieuwe synthengine op, geërfd van de gevierde Nord Wave 2. Deze nieuwe engine breidt de geluidsmogelijkheden uit naar nieuwe horizonten, en voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan je creatieve arsenaal. Ritmes en geluiden die voorheen buiten bereik leken, worden nu met gemak bereikt.

 

Een andere in het oog springende verandering is de verschuiving van draaiknoppen naar faders. Deze aanpassing verhoogt het gebruiksgemak en de intuïtie van de Nord Stage 4. Ook het geheugen is uitgebreid, zodat je een overvloed aan geluiden en samples kunt verzamelen en opslaan.

 

Bovendien heeft Nord aandacht besteed aan de behoeften van muzikanten en het klavier verfijnd. Het vernieuwde klavier is niet alleen stiller, maar ook realistischer dankzij de triple sensor technologie. Deze innovatie vertaalt zich in een speelervaring die de grenzen tussen digitaal en akoestisch vervaagt.

 

Wat is de beste keuze voor een Nord Stage?

In de afweging tussen een gebruikte Nord Stage 2 of 3 en de nieuwe Nord Stage 4 draait het om vernieuwing. De Nord Stage 4 bouwt voort op het fundament van zijn voorganger en tilt het naar nieuwe hoogten.

 

Met toevoegingen zoals de nieuwe synt engine, verbeterde faders, groter geheugen en het verbeterde klavier, biedt de Nord Stage 4 een vollediger en veelzijdigere speelervaring. Het instrument omarmt en stimuleert de creativiteit van moderne muzikanten.

 

Bij Prosq Music zijn we gepassioneerd over dit mooie merk uit Zweden en hebben we een heuze Nord Experience. Ieder model staat speelklaar opgesteld om op afspraak te komen uittesten.

 

Als specialisten van dit merk weten we je elk knopje en iedere functie te vertellen. Direct een afspraak maken? Bel of app naar 06-21455861 of mail naar [email protected]

Met muzikale groeten,

Pieter van Prosq Music

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »